Konesaumakatto Noormarkku

KuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuva
  • Konesaumakatto, saumapeltikatto, saumakatto, Konesauma
  • Kattoremontti Noormarkku, konesaumapeltikatto, Saumapeltikatto
  • Saumapeltikatto Noormarkku, Kattoremontti, Konesaumakatto, saumakatto, aito konesauma
  • Konesauma, konesaumakatto, saumakatto, kattoremontti, aito konesaumakatto
  • Konesaumakatto, Peltikatto, saumapeltikatto, kattoremontti
  • Konesauma, saumattu peltikatto, käsin saumattu peltikatto, kattoremontti
  • Konesaumakatto, kattoremontti Noormarkku
Laviantie, Noormarkku
2014

Palvelukodin kattoremontti

Palvelukodin laajennus- ja verhousremontin yhteydessä paljastui, että katto oli tullut tiensä päähän. Katto oli massiivinen lähes 1000m2. Kattoremonttiin ei meinannut löytyä tekijää sen haastavuuden ja kiireellisen aikataulun vuoksi. Rakennusliike Haapa-aho on erikoistunut hankaliin kattoihin, joten tämä kattoremontti ei ollut meille ongelma.

Kattoremontin toteutus

Alkutilanne: Vanha saumapeltikatto oli asennettu suoraan pärekaton päälle ja oli käytännössä kiinni vain harjalta ja räystäiltä. Myös tuuletuksessa oli vakavia puutteita. Koko katto oli purettava kattoniskoille asti.

Toteutus: Remontin yhteydessä purettiin vanhan peltikaton lisäksi päreet ja pahasti tummuneet ruodelaudat, eli koko katto purettiin kattoniskoille. Pohjatöiden yhteydessä vanha roikahtanut katto oikaistiin suoraksi, rakenteita vahvistettiin, korotettiin ja lisättiin aluskate. Samalla varmistettiin riittävä tuuletus. Myös räystäslaudoitus oli uusittava. Uusi 0,6mm mattapural* -pinnoitteinen tummanharmaa pelti asennettiin perinteisenä peltisepän työnä, tuplasaumattuna.

Lopputulos: Asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen ja remontin toteutukseen. Aikataulut pitivät ja työ eteni suunnitelmien mukaisesti katon massiivisuudesta ja haastavasta muodosta huolimatta.

 

 

(*)Mattapural -pinnoite on polyuretaanimaali, jolla 20 vuoden esteettinen takuu, ei hilseile ja on päällemaalattavissa vesiohenteisilla panssarimaaleilla, esim. Tikkurilan Panssari Akva.