Ulkoverhousremontti, Pori

KuvaKuvaKuva
  • ulkoverhousremontit Pori, talviasennus, Rakennusliike Haapa-aho
  • lautaverhous, ulkoverhousremontti, julkisivuremontti Pori
  • vanha verhous
  • vanha ulkoseinä
Pori
2019

Upea parannus omakotitalon ulkoverhoukseen!

Miltä tuntuu, kun talo näyttää ulkoverhousremontin jälkeen yli 50 vuotta nuoremmalta. Se on parannus, jota ei tahdo uskoa todeksi. Mitä kaikkea todellisuudessa muuttuu, kun tehdään uusi ulkoverhous. Onko remontti vain silmänkääntötemppu vai onko sillä muita hyötyjä, jotka vaikuttavat asumiseen.

Ulkoverhousremontin hyödyt

Kanervakadun omakotitalon ulkoverhous oli rapistuneen näköinen. Remontin seurauksena kiinteistön arvo nousi tuntuvasti ulkonäön lisäksi lämmöneristyksen, toimivan tuuletuksen ja paremman sisäilman laadun osalta.

Vanha ratkaisu ei hengittänyt

Vanha ratkaisu oli hengittämätön. Ulkoverhousta oli remontoitu aikaisemmin niin, että vanhan ulkoverhouksen päälle oli asennettu villa ja villan päälle uusi verhous. Tässä ratkaisussa ei ollut mitään tuuletusvälejä. Hengittämättömyys näkyi myös ulos päin. Ulkovuorauksen puut lahosivat todella nopeasti huonoon kuntoon. Kun tuuletusta ei ole, kosteus kertyy eristeisiin ja rakenteisiin. Vanhojen omakotitalojen ulkoverhouksen tuulettuvuus on aikanaan toiminut lautojen välistä. Tämä on ollut vallitseva rakennustapa aikoinaan. Ratkaisu lakkaa toimimasta, kun tuuletukseen varatut raot pintalautojen välissä maalataan umpeen.

Älä jätä tuuletusta pois kotisi uudesta verhouksesta!

Verhouksen uusijana varmista, ettet uusi vain pintaa, jos rakenteet ja eristeet ovat lahonneet tai homeessa. Toki kunnolla tehty ulkoverhousremontti maksaa enemmän kuin pelkkä maalaus tai pintalaudan vaihto. Talosi arvolle sillä on huomattavasti pitkäkestoisempi vaikutus, kun remontti tehdään kunnolla. Uusi tuuletusratkaisu ei myöskään mene tukkoon huoltomaalatessa.

Näin toteutimme uuden verhouksen

Purimme kaksi vanhaa verhousta pois kaikkine villa ja purueristeineen. Rakensimme uuden tehokkaan erityksen ekovillasta. Eristeen ja pintalaudan väliin jätimme tuuletusraon, mikä vie tehokkaasti kondenssikosteuden pois. Ratkaisulla saadaan tuplahyöty parempi lämmöneristys ilmanlaatua parantava ja kosteusongelmia estävä tuuletus.

Me panostamme laatuun, se tekee ulkoverhouksesta erittäin kauniin

Siisti työnjälkemme on myös erittäin merkittävä tekijä siinä, mikä on asunnon rahallinen arvo remontin jälkeen. Materiaalien ja erilaisten ratkaisujen lisäksi haluamme tehdä silmälle hienoa jälkeä, siksi meidät on mm. valittu useiden kartanoiden remontointikumppaneiksi.

*Kohde oli kuvaushetkellä työn alla, ikkunanpielet mm. puuttuivat