Kerrostalon kattoremontti, Pori

Kerrostalon Kattoremontti Pori Lukkosaumakatto Peltikatto.jpg
Kerrostalo Telineet 1.jpg
Kerrostalo Telineet 2.jpg
Kerrostalon Harjakatto Kattoremontit.jpg
Kerrostalon Kattoremontti Pori Lukkosaumakatto Telineasennettu.jpg
Kerrostalon Kattoremontti Aikatalussa.jpg
Kupukattoikkuna Kerrostalo.jpg
Kerrostalon Kattoremontti Pori Lukkosauma.jpg
Lapetikkaat Lukkosaumakatto Pori.jpg
Kerrostalon Harjakatto Lukkosaumakatto.jpg
Pori 2020

Kerrostalon tiilikaton tilalle tuli kattoremontissa lukkosaumapeltikatto

Teimme kattoremontin kerrostaloon, jossa katon harja on porrastettu. Vanhan tiilikaton tilalle tuli lukkosaumakatto. Katto oli verrattain loiva, mutta märkien kelien varalle katolle asennettiin kulkusilta ja tikkaat. Rappukäytävän kupukattoikkuna uusittiin remontin yhteydessä.

Kerrostalojen kattoremonttien toteuttamisessa ja lopputuloksessa yksi tärkeimmistä asioista on turvallisuus. Usein se tarkoittaa asennuksen aikana rakennustelineiden käyttöä, nosturiavusteita asennusta ja tarkkoja pelisääntöjä. Lopputulokseen vaikutetaan jo myyntihetkellä. Kerrostaloyhtiöt ovat lähtökohtaisesti turvallisuushakuisia. Mm. hyvät lumiesteet ovat ehdoton juttu kerrostaloissa jo talojen korkeuden vuoksi. Lumiesteiden on syytä olla kuvissa näkyvien tyyppisiä lumiesteitä, mitkä eivät päästä lumiesteiden välistä jääkokkareita putoamaan.

Kerrostalojen kattoremontin syy on katon perustehtävän mukainen: Suojata rakennusta ja johtaa vesi pois. Erityispiirteinä isoissa katoissa on, että se myös johtaa ison vesimäärän pois ja kestää paikoitellen syntyviä suurempia lumikuormia. Tuuletus on myös ratkaisevassa osassa, sillä jos jossain, niin isolla katolla kondenssiveden kertyminen on mittavaa ja silloin tarvitaan tuuletusta, mikä vie kosteuden pois.