Kattoremontti Pori

KuvaKuva
  • Profiilipelti, tiilikuviopelti, peltikatto Pori
  • Kattoremontti, peltikatto, laadukas katto
  • Kattoremontti, peltikatto, laadukas katto, lumiesteet
Horsmantie 5, Pori
2015

Profiilipeltikatto

Katto on muutakin kuin vain näkyvissä oleva katemateriaali. Piiloon jäävien kattorakenteiden merkitys kosteus- ja lahovaurioiden välttämisessä on ratkaiseva. Asiakas otti yhteyttä ja halusi tarjouksen kattoremontista. Murheena oli huono kattorakenteiden tuuletus.

Kattoremontin toteutus

Alkutilanne: Vanha konesaumakatto kärsi tyypillisestä ongelmasta, puutteellisesta tuuletuksesta. Katto oli myös ruostunut ja ränsistyneen näköinen.

Toteutus: Vanha konesaumakatto ja räystäslaudoitukset purettiin. Purkutöiden yhteydessä kattopellin alta paljastui odotetusti laaja lahovaurio, joka oli syntynyt puutteellisen tuuletuksen vuoksi. Lahovauriot korjattiin ja uuden tuulettuvan kattorakenteen ansioista vastaavia ongelmia ei jatkossa ole.

Lopputulos: Katemateriaalina toimii ruskea tiilikuviopelti. Asiakas olisi halunnut pidemmät maahan ulottuvat tikkaat katolle kiipeämiseksi. Poika oli todennut, ettei ”äidin enää tarvitse kiivetä katolle”. Uudessa katossa on otettu muillakin tavoilla huomioon turvallisuus lumiestein sekä asiankuuluvin tikkain ja kulkusilloin myös katon päällä.