Kattoremontti talvella

  • Kattoremontti talvella, talviasennus, profiilikatto, peltikatto

Moni epäilee kattoremontin toteutusta talvella. Onko mahdollista tehdä kattoremontti talvella? On! Vuodenajalla ei ole oleellista merkitystä suunniteltaessa remonttiaikataulua. Meillä Rakennusliike Haapa-aholla on vuosien kokemus talviasennuksista. Teemme ympärivuotisesti kattoremontteja, ulkoverhousremontteja, sekä ikkuna- ja oviremontteja. Työn lopputulokseen remontin ajankohta ei vaikuta. Suurimman haasteen talvella asettaa kylmyys ja liukkaus, mutta katolla tai telineillä on aina työskenneltävä varovasti, joten talvi ei muuta sitä asiaa. Riitävät turvavarusteet takaavat turvallisen työskentelyn myös talvella. Maalaukset pitää jättää kevääseen, mutta kaikki näkyviin jäävä puutavara on aina pohjamaalattua, joten sekään ei ole ongelma. Meillä erityishuomiota kiinnitetään oikeanlaiseen tuulettuvaan rakenteeseen ja viimeisteltyyn ja siistiin työhön. Erityisesti talvella puutteellinen tuuletus ja lämpövuodot tulevat hyvin esiin. Sulanut katonharja ja suuret jääpuikot räystäällä (pahimmissa tapauksissa lähes maahan asti roikkuvat jäälautat) paljastavat rakenteelliset puutteet. Meiltä voit huoletta ottaa remontin myös talviselle ajankohdalle, myönnämme 10 vuoden rakenne ja vuotamattomuustakuun myös talviasennuksille.

Nyt kuitenkin eletään aikataulullisesti jo keväässä ja alkukesässä, joten suosittelemme ottamaan yhteyttä hyvissä ajoin, jos suunnittelet remonttia kesälle 2015. 

Moni haluaa remontin juuri kesä- heinäkuussa. Niin kesällä kuin talvellakin olemme aina säiden armoilla, siksi on hyvä muistaa säävaraus. Kattoa ei avata, jos vettä (tai lunta) tulee taivaan täydeltä. Keskikesä on usein myös sateisinta aikaa ja edellinen kesä osoitti sen, että vettä voi tulla pitkiäkin aikoja yhtäjaksoisesti. Tämä vaatii kärsivällisyyttä kaikilta remontin osapuolilta. Tässäkin asiassa maltti on valttia. Meille ykkösasia on erinomainen lopputulos. Tähän pyrimme kaikkina vuodenaikoina, kaikissa remonteissa.